Nem szoktak át a melegek a John Reedbe

A John Reed Fitness Budapest legigényesebb, legmenőbb és leghangulatosabb edzőterme, s mivel tök trendi az interiör és telerakták művészi alkotásokkal, festményekkel, montázsokkal és szobrokkal (sőt, még diszkógömb is van), azt hittem, hogy ez lesz a város új "melegkondija". Nem így történt. Ennek oka valószínűleg az, hogy tömegközlekedéssel nem valami egyszerű megközelíteni (a legközelebbi metrómegállótól is több száz méter sétára van), így nemhogy melegekből nincs sok, de vendégből sem. Egy ilyen óriási térben simán el tudnék képzelni kétszer annyi embert is, mint amennyi egy átlagos csütörtökön megfordul benne. Így viszont nyugodtan edzhetek anélkül, hogy minden második percben odajönne hozzám egy pöcs és kérdezgetné, hogy mennyi van még hátra.

A gépek újak és kiváló állapotban vannak, minden egyes testgyakorlatnak megvan a maga szegmense. Az edzők kedvesek és helyesek, a vendégkör pedig messze van azoktól a hordáktól, akikkel egy pincekondiban lehet összefutni. Oké, néha beszabadul egy-két tróger társaság, de azt hiszem, ilyenekkel mindenhol találkozni. A zuhanyzó és az öltöző tiszta és rendezett, bár utóbbi csúcsidőben (délután 5 és este 9 között) eléggé meg tud telni, tekintve, hogy elég kicsi. Némileg kompenzál érte a zene, amitől olyan érzésed van, mintha egy wellness-hotelben lennél.

A John Reedbe csak tagsággal tudsz járni, két évre havi 6000, egy évre pedig 8000 forint, de több csomag közül választhatsz. A Tempel, a Get Fit River Fitness és a néhai Cutler Gym után nekem a John Reed egy igazi megváltás volt.