"Valaki adja ide a hányózacskót" - Egy brit újságíró Tom Daley és párja gyerekvállalásáról

Hihetetlen, hogy ez a sztori Nagy-Britanniából jön, de ha azt nézzük, hogy a Daily Mail inkább a konzervatív vidékiek között népszerű, akkor nem is annyira meglepő. Richard Littlejohn, a Daily Mail újságírója hosszú cikkben támadta be Tom Daley-t és Dustin Lance Blacket, amiért azonos nemű párként gyereket fognak vállalni.

"Valaki adja ide a hányózacskót" - írja ez a fasz. A cikkben eleve kigúnyolja őket, mint azonos nemű párt, majd az egész gyerekvállalást pr-trükként tünteti fel. Szerinte a nőt, aki kihordja Daley-ék babáját, magasztalni kellene, ehelyett elrejtik, mint lényegtelen szutykot. A hülyének nem is jut eszébe, hogy az anya talán maga szeretett volna a háttérben maradni pont az ilyen lejárató cikkek miatt. Littlejohn azt is kifogásolja, hogy az úszó és párjának gyerekvállalása nem akasztotta ki a sajtót, s hogy nem képes senki sem megkérdezni a két pasit, hogy melyikük fogja szoptatni a babát.

A cikk csúfolt gyűlöletfirkában egyébként szépen nekimegy az egyedülálló szülőknek is, akikről habár elismeri, hogy néhányan "fantasztikus munkát végeznek", a legtöbb értéket még mindig egy férfiből és egy nőből álló kapcsolat közvetítheti a gyerekeknek.

Nem ez Littlejohn első anti-LMBT írása, 2012-ben előbújtatott egy transznemű tanárt, Lucy Meadows-t, azzal a céllal, hogy kitilthassa a transznemű pedagógusokat az iskolákból és az óvodákból. Meadows néhány hónappal később öngyilkos lett. És Littlejohn lelkiismerete a mai napig tiszta, vígan pötyögteti a billentyűzetet és fossa a szennyet azóta is.