A Jack'd szerint a Grindr támogatja a rasszizmust

A mai drámaórán egyik melegapp üti a másikat. A Jack'd Magyarországon sohasem futott be és máshol a világon sem használják igazán, ezért nem hallhattál még róla. Nem úgy, mint a Grindrről, ami lassan már nálunk is felváltja a rómeót. Most a Jack'd közleményben írta meg, hogy szerintük kiakasztó a sok rasszista Grindr-profil, melyeken a felhasználók megszabják a kívánt partner bőrszínét. No blacks, no Asians, de fehérek jöhetnek. (Megjegyzem, Angliában meg rengeteg olyan profillal találkozni, hogy black4black, de tudjuk, hogy Amerikában csak a fehérek lehetnek rasszisták, lol.) Az Advocate megkeresésére a Grindr marketing-igazgatója annyit mondott, hogy a rasszizmus nagy probléma a melegek körében, blablabla, és minden ismerkedős appra kiterjed, nemcsak a Grindrre. Hozzátette, hogy szűrik a személyiségi jogokat sértő felhasználókat, akiket egyébként jelenteni is lehet és a cenzorbizottság eldönti, tiltja-e az illetőt vagy sem. A Jack'd igazgatója ezzel szemben azt állítja, hogy ők még a prémium-előfizető felhasználókat is kérdés nélkül kitiltják rasszista profilszöveg miatt, jelentés nélkül. Egyik állítást sem tudom igazolni, de ha valamelyikőtök elszenvedett már egy kitiltást azért, mert csak igazi szittya magyarral akart dugni, akkor jelezheti kommentben.

Egy jó marketinges meg tudja, hogy ha el akarja adni a termékét, akkor nem azt kell kiemelnie, hogy más milyen szar, hanem azt, hogy ők milyen jók. Ha meg mindkettőt kiemeli, hogy a másik de szar, ne használd, de mi kurva jók vagyunk, akkor az egész csak egy olcsó és szánalmas próbálkozásnak tűnik arra, hogy a konkurenciát a földbe döngölje, még ha igaz is, amit állít. Íme.

A kirekesztés egyébként nemcsak meleg probléma, de melegek között érthetetlen, hiszen pont mi vagyunk azok, akik nagyon is jól ismerik a kirekesztettség érzését, aztán jövünk és arcon köpjük magunkat. Ugyanakkor a vonzalom pszichológiáját nem lehet befolyásolni, egyes tudósok szerint kódolva van az emberekben a saját raszukhoz fűződő vonzalom, de ettől függetlenül persze a rasszizmus él és köszöni, jól van.