Minden, amit a melegszaunákról hallottál, valószínűleg igaz

Ha nem jártál még budapesti melegszaunában, semmiről sem maradtál le, egy jó dugásról meg aztán végképp nem. De ha fiatal és fitt pasi vagy, akkor esélyed sem lesz egy jó dugásra, mert azokhoz, akiket a szaunában találsz egy átlagos szombat éjszaka, még akkor sem érnél, ha a dugás után átváltoznának Chris Hemsworthé és feleségül kérnének.

Budapesten két melegszaunába mehetsz: az egyik a Szauna69, ahol kb. húszéves koromban voltam először és utoljára, hét év alatt pedig sokat változhatott, így nem tudok írni róla. A Magnum Szaunába viszont kétszer is visszatértem idén. Először nyáron voltam, aztán most három hete, s mindkét alkalommal ugyanazt tapasztaltam. A hely kialakítása nem rossz, a legtöbb európai melegszauna hasonló felszereltségű, bár a jacuzzi sokkal kisebb, mint a 69-ben. A vendégkör viszont kiábrándító.

A Magnum Szauna a baby boomerek játszótere

Minden, amit hallottál az idősebbek és a szaunák kapcsolatáról, valószínűleg igaz. A Magnum Szaunában mindkét ottjártamkor az 50+os korosztály túlnyomó jelenléte vette a kedvemet az egésztől. A kabinokban kizárólag idősebbek ténferegtek vagy álltak az ajtóknál teljesen meztelenül, én pedig úgy éreztem magam, mint egy kibaszott Piroska a vén farkasok erdejében. Még jó, hogy kijutottam élve és a szoknyám alá sem nyúlkáltak. Mertek is volna...

Annak, hogy a szaunát túlnyomórészt 50 felettiek látogatják, nyilván szociológiai okai vannak. Ők nem akarnak ismerkedni, túl vannak már mindenen, nincs sem idejük, sem pedig energiájuk órákhosszat levelezgetni és hagyni, hogy mézesmadzagot húzogassanak előttük. Ott és akkor akarnak téged. A másik probléma, hogy az ő generációjuk sohasem szokott hozzá az online ismerkedéshez, még ha rengetegen meg is rohamoznak minket rómeón. Ők abban hisznek, hogy az emberi kapcsolatokat élőben kell ápolni, így kezdeményezni is szemtől szembe szeretnek. Meg egyébként is, a szauna az ő "idejükben" vált valódi közösségi térré.

Ha visszautasítod pocakos Gézát, pletykálni kezd rólad

Ültem a gőzben és odajött hozzám egy kopaszodó, alacsony, skinny fat pasas és a kabinokhoz invitált, hogy ott most menne egy gruppen, szálljak már be aktívként. Nemet mondtam, s még csak nem is bunkón, mindenesetre hallottam, hogy amikor kilépett az ajtón, letaplózott mindenkinek. Olyan szitu volt ez, mint amikor elutasítasz valakit rómeón és elkezdi szidni az anyádat. Real-life rómeó ez, baszki. Az Alteregóban nem történik ilyesmi, pedig ott aztán megfordulnak variáns egyedek... Azt hittem, hogy a szauna tartani akarja magát az univerzálisan elfogadott szauna-etiketthez, melynek első számú szabálya így szól: a nem tényleg nemet jelent, ami pedig azt jelenti, hogy ha visszautasítanak, akkor csendben kopj le.

Ha fiatal és fitt vagy, te leszel a szauna sztárja

Bár lehet, hogy ez inkább átok, mintsem áldás. Ritkán fordul meg a szaunában igazán jópasi (értsd kisportolt testalkatú fiatal), de ha megfordul, akkor mindenhova követik és minden tekintet rászegeződik majd az ottléte teljes időtartama alatt. Ha önbizalomhiányban szenvedsz és a figyelem középpontjában akarod érezni magad, a szauna lehet a legszomorúbb, de egyben a legjobb választásod is. Mivel a melegek körében a jó test sokkal többet ér egy helyes arcnál, még jóképűnek sem kell lenned. Légy 35 alatti és legyen jó testfelépítésed.

Minél több a külföldi, annál több a jópasi

Ez a Garcons-tól a Coxx-ig minden egyes melegegységben így van. Több vonzó külföldivel fogsz találkozni, mint vonzó magyarral, de erre inkább turistaszezonban van esélyed.

Szóval ha fiatal és vonzó vagy, na meg nem bánnál egy laza szombat esti szopást, menj a Coxx-ba, a szaunát pedig felejtsd el!

(Képek: tourinform.hu; gaysaunabudapest.com)